7 razlogov zakaj investirati v nepremičninsko fotografijo

17. decembra, 2020
17. decembra, 2020 Olga Brycht

Fotografija nepremičnin bi vam morala biti na prvem mestu, če je vaš cilj prodati hišo hitro in za najvišjo možno ceno. Slika je morda vredna 1000 besed, v svetu nepremičnin pa je lahko vredna tudi tisoče eurov.

Če nimate dobrih fotografij, boste težko prodali dom ali pridobili oglede. V naslednjem članku bom govorila o tem zakaj je potrebno vložiti v profesionalno fotografiranje nepremičnin, ko se pripravljate na objavo svojega oglasa. Pa začnimo!

1. Pomagajte svojim strankam v stresni situaciji

Za večino vaših strank je selitev in prodaja doma lahko precej stresna življenska situacija. Za dokaz ni treba pogledati dlje od razlogov, zakaj se večina ljudi sploh odloči za prodajo stanovanja.

Morda se odločijo za selitev z zakoncem ali bodočim partnerjem. Povečati morajo svoj prostor za otroke ali za bolne sorodnike. Ločujejo se, zmanjšujejo ali povečujejo bivalne prostore, itd. Dlje kot ostaja njihova hiša na trgu, bolj bodo izpostavljeni stresu. In skrbi bodo imeli preveč, da bi povrhu še skrbeli za malenkosti, kot je fotografija, čeprav lahko le-te izjemno vplivajo na prodajo.

Ko za te stvari poskrbite vi, se njihov stres razblini. To pa prispeva k hitri in donosni prodaji njihovega doma.

2. Hkrati olajšajte tudi lasten stres

Ne gre se le za stres vaših strank, vendar tudi za vas. Morda imate več strank, s katerimi imate opravka, kupoprodajne pogodbe, ki jih morate pripraviti in spremljati, različne poslovne naloge. Tudi za vas je lahko vse to hitro preveč.

Naložba v fotografiranje nepremičnin vas zato lahko pomaga razbremeniti, in tako imate eno skrb manj še v vašem delovniku.

3. Ker prodajate sliko življenjskega sloga

Fotografije nepremičnin gledamo zlasti iz enega razloga. Želimo najti dom svojih sanj, ki se tudi realno ujema z našim proračunom. Vse to prispeva k podobi življenjskega sloga, ki smo si ga zamilsili.

Poskušajte si predstavljati življenje, ki ga boste imeli v potencialni novi nepremičnini. A ni težko sanjati, medtem ko gledate meglene ali temne slike? Kaj šele slike polne osebnih predmetov življenja nekoga drugega? Naložba v profesionalne fotografije vaših nepremičnin bo potencialnemu kupcu omogočila lažjo predstavo samega sebe v tem prostoru. Hkrati pa bodo dobre in profesionalno izdelane slike bodo poskrbele za to, da jih med brskanjem ne spregleda. Upočasnil se bo na vašem oglasu, si ga podrobneje ogledal in raziskal prostore ter opremo. Omogoča mu, da si bo predstavljal, kakšni bodo leni petki in sobote v tej novi hiši ali stanovanju. Poskrbite za njegovo najboljšo možno vizualno sliko.

4. Zaradi kupcev stanovanj, ki knjige presojajo po njihovih platnicah

Dobra predstavitev nepremičnine povzroči, da si jo človek zapomni. Slabe se pozabi v manj kot sekundi. Z vsakim pogledom na vaš oglas vaša ciljna publika na hitro presodi celotno nepremičnino.

To se morda ne zdi pošteno, vendar je realnost in to počnemo vsi. To storimo vsakič, ko v knjigarni vzamemo knjigo, pregledamo naslovnico in jo vrnemo nazaj na polico.

Tej knjigi verjetno nismo namenili dovolj časa, kot si ga zasluži, da bi se lahko zanjo odločili. Vendar smo pa razvili bližnjico, kateri lahko zaupamo, da nas bo prvi vtis usmeril k ustreznim izbiram. Enako se dogaja tudi pri predstavitvah nepremičnin; prvi vtis usmerja k ustrezni izbiri.

5. Izboljšajte hitrost prodaj

Ko enkrat doživite učinek profesionalne nepremičninske fotografije, boste opazili večje zanimanje za vaše oglase. Večina nepremičnin s profesionalno fotografijo se prodaja veliko hitreje kot tiste, ki je nimajo.

6. Pridobite več denarja z oglasom

Fotografija nepremičnin vam pomaga tudi, da dobite višje ponudbe ljudi, ki iščejo domove. Kakovostna slika sporoča občutek kakovosti v to kako je hiša zgrajena, kakšen je njen položaj v okolici in ali se bo vrednost nepremičnine s časom višala.

7. Ne pozabite, da se bo donosnost naložbe na koncu plačala sama

Koliko stane profesionalni nepremičninski fotograf? Strošek se lahko razlikuje od fotografa do fotografa.

Nekateri zaračunavajo po urah. Nekateri po številu fotografij. Nekateri na velikost nepremičnine.

Recimo, da za fotografije, ki bodo pomagale vaš dom prodati za 5% več, plačate v povprečju 500€ na celotno kvadraturo nepremičnine. Ob predpostavki, da se vaš dom prodaja po 150.000€ namesto 143.000€ (brez profesionalne predstavitve), ste plačali 500€, da bi prodajno ceno povečali za 7.000€. Ni slabo, a ne?

, , , ,

Olga Brycht

Olga Brycht je fotografinja in videografinja, 
ki že več let dela in ustvarja v New York-u, ZDA in trenutno deluje pod video+ kot digitalna 
marketing agencija za nepremičninski trg s sedežem v Maribor-u, Slovenija. Njen cilj je izdelovanje atraktivnih vizualnih vsebin in navdušena je nad tem, da lahko strankam pomaga pri rasti in doseganju novih višin v poslovanju z nepremičninami.