Zakaj je video najboljše orodje za marketing?

17. decembra, 2020

Videografija nepremičnin je najboljši medij za promocijo in prodajo nepremičnin na trgu.

V naslednjem članku bom razpravljala o podrobnostih, zakaj morate vlagati v profesionalno fotografiranje nepremičnin, ko se pripravljate na objavo svojega oglasa. Pogovorili se bomo tudi o lastnostih, ki bi jih morali iskati pri resničnem strokovnjaku za fotografiranje nepremičnin. Pa začnimo!

 

Kateri so še razlogi za najem strokovnjaka za fotografiranje?

 

 • Profesionalni nepremičninski fotografi znajo pravilno izpostaviti in predstaviti nepremičnino

  Fotografiranje prostora je težje, kot si morda mislite. Dobra novica je, da se ljudje s tem preživljajo, zato vedo kaj delajo in kakšnemu trgu se morajo prilagajati. Strokovnjaki imajo izkušnje z izpostavljanjem zanimivih in edinstvenih vidikov prostora. Znajo poudariti njegove lastnosti in poskrbeti, da je na spletu videti čim boljše, če ne bolje kot v resnici, zato se možnosti prodaje zelo povečajo.

 

 • Profesionalne fotografije bodo pritegnile več pozitivne pozornosti

  Študije so pokazale, da večina internetnih nakupovalcev nepremičnin na spletu gleda pred vsem slike. To pomeni, da je njihov prvi vtis stanovanja ali hiše galerija fotografij. Zaradi tega je kakovost teh slik izjemno pomembna. Ker profesionalni nepremičninski fotografi vedo, kaj delajo, so njihove fotografije navadno boljše. To pa bo pritegnilo več pozornosti in povzročilo večje zanimanje za nepremičnino.

 

 • Nepremičnina se bo prodala veliko hitreje

  Skupna lastnost nepremičnin je, da se domovi, slikani s pomočjo profesionalnih storitev fotografiranja nepremičnin, prodajo veliko hitreje, kot tisti brez. To je privlačna prednost za nepremičninske posrednike in še pomembneje za njihove stranke, katere je škoda ne izkoristiti.

 

 • Nepremičnina se bo prodala za višjo ceno

  Druga pogosta skupna lastnost je, da se nepremičnine, slikane s pomočjo profesionalnih storitev fotografiranja nepremičnin, prodajajo za več denarja. Torej, denar, ki ga porabite za najem strokovnjaka za fotografiranje, se zaradi zvišane prodajne cene same nepremičnine ne zdi tako slab.

 

 • Poklicni nepremičninski fotografi imajo dostop do boljše tehnologije

  Profesionalni nepremičninski fotografi imajo običajno dostop do boljše tehnologije in lahko nudijo več možnosti za fotografiranje vaših nepremičnin. Če najamete strokovnjaka, boste morda lahko v oglas vključili tudi fotografiranje iz zraka, 360° virtualne sprehode in podrobne tlorisne načrte, kar lahko resnično poveča zanimanje potencialnih kupcev. Tovrstne možnosti ogledov strankam, ki ne živijo v istem mestu, omogočajo boljšo predstavo o tem, kakšna je hiša ali stanovanje, ne da bi ga morali dejansko osebno videti.

, ,

Olga Brycht

Olga Brycht je fotografinja in videografinja, 
ki že več let dela in ustvarja v New York-u, ZDA in trenutno deluje pod video+ kot digitalna 
marketing agencija za nepremičninski trg s sedežem v Maribor-u, Slovenija. Njen cilj je izdelovanje atraktivnih vizualnih vsebin in navdušena je nad tem, da lahko strankam pomaga pri rasti in doseganju novih višin v poslovanju z nepremičninami.